آسانسور Home lift

آسانسور مسافر برامروزه با پیشرفت ساختمان سازی و رو آوردن صنعت ساختمان به  ساختمان های ارتفاع بلند و افزایش طبقات میتوان به جا به جایی بین طبقات با سرعت و سهولت به عنوان یک مساله بسیار مهم اشاره کرد.
آسانسور های مسافربر بهترین گزینه جهت جا به جایی بین طبقات میباشد..آسانسور های مسافری جهت جا به جایی ساکنین ساختمان های اداری تجاری و مسکونی استفاده میشوند و با توجه به نوع کاربری ساختمان و میزان ترافیک استفاده از آسانسور در سرعت ها و ظرفیت های مختلفی ارائه میشوند.اما باید بدانید که آسانسور ها اگر به طور استاندارد نصب شوند و مطابق با بند های استاندارد آسانسور باشند نه اینکه خطرناک نیستند بلکه از پله های ساختمان هم امن تر هستند و حتی اگر کسی به قصد صدمه زدن به خود وارد آسانسور شود، در آسانسور های مدرن و امروزی تقریبا امکان پذیر نیست.

عوامل تاثیرگذاردرحرکت نرم وبی صدا آسانسورها

در آسانسورهای مسافربر چند عامل مهم در حرکت نرم و بی صدا تاثیر گذار هستند که عبارتند از:

  • تمیزی ریل ها
  • نوع کفشک ها و تنظیم بودن آنها
  • نوع تابلو فرمان(vvvf-ac2)
  • نحوه نصب ریل ها

نوع تابلو فرمان آسانسورها

۱: تابلو فرمان آسانسور ها به دو دسته دو سرعته (ac2) و تک سرعته (۳vf) تقسیم میشوند. در آسانسورهای دو سرعته حرکت و ایستادن کابین به صورت ناگهانی و مشهود میباشد به این دلیل که همان طور که از نام این آسانسور ها مشخص است موتور آسانسور میتواند در دو مرحله به حرکت در بیاید یا از حرکت بایستد،به این صورت که آسانسور با القای قسمت اول فشار برق به صورت خطی با سرعت کند حرکت و طی مرحله دوم با اضافه شدن تمام توان برق موتور به سرعت نامی میرسد و هنگامی که نزدیک مقصد یا طبقه مورد نظر میرسد با کم کردن مقدار برق و کم کردن سرعت به طور ناگهانی و رفتن روی سرعت کند به طبقه نزدیک و هنگام رسیدن به طبقه برق کامل قطع و ترمز موتور بسته میشود و آسنسور می ایستد.

اما در آسانسورهای (vvvf)تابلو فرمان آسانسور با داشتن قطعه ای به نام درایو میتواند حرکت و ایستادن آسانسور  را بسیار نرم تر و نامحسوس تر کند. در این نوع آسانسور ها که تک سرعته نامیده میشوند درایو برق را به آرامی و به صورت سینوسی به موتور وارد کرده و موتور به نرمی و بدون شوک شروع به حرکت میکند و به سرعت نامی میرسد و در هنگام ایستادن نیز با کم کردن برق موتور به صورت سینوسی باعث ایستادن آرام و بدون شوک آسانسور میشود.

۲: بعد از نوع تابلو فرمان که در حرکت آغازین و ایستادن آسانسور نقش بسیار مهمی را دارد مورد بعدی ریل ها میباشند.ریل ها قطعاتی از نوع فولاد و طول پنج متر به شکل(T) میباشند که کابین در بین آنها حرکت میکند و باعث میشوند تا کابین از مسیر خود منحرف نشود و فقط حرکت عمودی داشته باشد.در نصب ربل ها اگر دقت کافی لحاظ نشود و ریل ها از نظر تراز بودن و فاصله افقی بین دهانه دارای خطا باشند باعث تکان کابین در حین حرکت میشوند.

۳: کفشک ها قطعاتی هستند عمدتا از نوع چدن که روی کابین نصب و متصل کننده کابین به ریل هستند و ریل به کمک کفشک ها باعث خارج نشدن کابین از بینشان میشود.کفشک ها در دو نوع لغزشی و غلطکی  در بازار به فروش میرسند. کفشک های لغزشی همانطور که از نام آنها مشخص میباشد دارای لنت هایی میباشند که با افتادن دور ریل باعث هدایت کابین میشوند این کفشک ها بعد از مدتی استفاده با اتمام لنت رو به رو هستند و باید لنتشان هر چند وقت یک بار تعویض گردد علاوه بر آن نیاز به روغن کاری مداوم ریل ها توسط روغندان را داردند و اگر به هر دلیلی ریل ها روغن کاری نشده و خشک باشند باعث اتمام زودتره لنت ها و ایجاد صدا در کابین میشود.

کفشک های غلطکی: این نوع کفشک ها که به نام رولر نیز شناخته میشوند دارای سه چرخ متحرک و بلبرینگ هستند که از سه جهت به ریل چسبیده و با اتصال به کابین آنرا هدایت میکنند.کفشک های غلطکی دیگر نیازی به لنت ندارند و لازم نیست هر چند وقت یک بار سرویس شوند و نکته مهم تر اینکه نیازی به روغنکاری ریل نیز ندارند و علاوه بر تمام این موضوعات حرکت کابین را به دلیل چرخیدن روی ریل و نه سر خوردن بسیار بی صدا و روان خواهند کرد.

چند نمونه آسانسور Home lift